Jautienos žandais įdarytos saldžiosios paprikos
Virtuvės Brolių šefai siūlo puikų užkandį draugų kompanijai!
Jums reikės:
saldžiųjų paprikėlių ir Chalapos paprikų (8-10 vnt.);
2 jaučio žandai (1 kg);
vandens;
3 česnako skiltelės;
2 šaukštai sezamų pastos (tahinio);
20 g sviesto;
rūkyto sūrio;
aliejaus;
druskos ir pipirų;
Padažas:
100 ml natūralaus jogurto;
saujelė mėtų lapelių;
1 dosnus žiupsnis kumino;
1 didelė česnako skiltelė.
Šį patiekalą rekomenduojame gaminti griliuje , tačiau tą patį galima padaryti ir orkaitėje, o mėsą troškinti gilioje keptuvėje su dangčiu ar puode ant viryklės.
Tai gali būti puikus variantas vakarienei arba užkandis draugų kompanijai, kurį imi pirštais ir valgai užsikraudamas padažo.
Gaminame:
1. Nuo žandų nupjaustome plėveles. Puode įkaitiname aliejų ir apkepame juos iš abiejų pusių. Kai abi pusės gerai apskrunda, įpilame vandens, kad apsemtų, įdėdame česnako skilteles, beriame druskos ir pipirų.
2. Uždengiame dangtį, sumažiname kaitrą ir ant labai mažos ugnies arba 130-140℃ laipsnių orkaitėje, troškinsime apie 3,5–4 val.
3. Paprikyčių viršūnes nupjauname, išskobiame sėklytes ir sustatome į kepimo indą.
4. Padažui sumaišome natūralų jogurtą, sutrintą česnaką, kuminą ir kapotas mėtas.
5. Jaučio žandus suplėšome, sumaišome su tahiniu. Mėsa prikemšame paprikas.
6. Į tarpus tarp paprikų dedame sviesto gabaliukus ir užtarkuojame rūkyto sūrio.
7. Įdedame į 200 ℃ orkaitę, kepame 5 minutes. Tuomet uždedame dar sūrio ir pakepame apie 10–15 minučių.
8. Patiekiame su padažu ir, jei norime, pabarstę saulėgrąžų daigais.
Skanaus!
Taip pat skaitykite:
- Jautienos kulninė su žaliuoju perliniu kuskusu
- Piemenų pyragas su karštai rūkyta bulvių koše
- Kaip tinkamai pasiruošti krevečių patiekalą? - Pataria virtuvės šefas Darius Miciulevičius
- Kaip teisingai išsikepti jautienos didkepsnį? - Pataria virtuvės šefas Darius Miciulevičius
- Naudinga informacija apie ketaus puodus ir keptuves
Komentarai
Nėra komentarų
Palikite savo komentarą